
500 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
2 1/2 dl Kelda vaniljsås
Deg:
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 g kallt Arla smör
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med lättvispad vaniljsås eller glass.
Bild och recept är hämtat från www.arla.se
Mmmmm.... ser smarrigt ut!!!
SvaraRaderaHa en trevlig Helg!!!
Kram
Ska prova detta recept idag!
SvaraRadera