onsdag 13 mars 2013

Som en nypudrad semla

Men jisses vilken beslustångest vädergudarna måtte ha. 
Eller har de möjligen drabbats av Alzheimers light 
och glömt bort att mars är detsamma som vår?
Och istället bjuder på nya snöflingor som dalar ner 
och får marken att se ut som en nypudrad semla.

Semlor ja. Och lussebullar, kanelsnäckor och brieostsnäckor. Och gifflar med nutella i.
I vår frys! Det är inte klokt egentligen att jag har bakat fem sorters bullar. 
Som bara ligger där och frestar. För att inte tala om de andra kakorna som huserar där.
Men så blir det när man gillar å baka. 
Så blir det.

Men nu har jag kommit på ett sätt att råda bot på bakandet och frestandet.
Och börjat baka småkakor.
Sådana som min familj med glädje glufsar i sig 
och som jag utan problem kan säga nej tack till.
Som kolasnittar. Eller syltkakor....

 

5 kommentarer:

  1. Så söta småkakor! Bra att baka saker man inte sätter i sig själva!
    Kram helena

    SvaraRadera
  2. Jaa tänk om man kunde få stå och baka hela dagarna ..... vilken lycka :))))
    Men som sagt det är ju det där med att inte ära upp dom oxå :)))
    Fina små grottor du gjort :))

    Kram Thess

    SvaraRadera
  3. Jag skulle inte klara att ha frysen full med så mycket godsaker! Nu blev jag väldigt sugen på kolakakor, tror jag måste baka bums :-)

    SvaraRadera
  4. Mitt knep att hålla mig borta från godsakerna är att baka så de blir proppfulla med gluten :o) Då har jag inget val. Men på något magiskt sätt har mitt sötsug försvunnit just nu!!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Smart där! Jag är heller inte så förtjust i småkakor (fast det är jag ju inte i andra kakor heller). Kram

    SvaraRadera