tisdag 30 juli 2013

Inbäddad i chèvre


Det är förnyelsens dag.
Dagen då vi släpar runt på möbler - ändrar om - och 
försöker blåsa nytt liv på nedanvåningen.
Dagen då jag överraskar han jag är gift med, 
med nya grilltillbehör eftersom han tycker att vi hamnat i
pommes-fille-och-bea-träsket.
Så jag slår till på kronärtskockor och 
en pajform fylld med rödbetor och chèvre.

Det välkomnas. Av mig och lillsnäckan.
Och pga av det svala intresset för nymodigheter,
glufsar jag i mig hans del oxå.
Så nu halvligger jag här i soffan. Däst.
Med en mage, helt inbäddad i chèvre och rödbetor.
Men jisses, så gott det är....

Ugnsgratinerade rödbetor med chèvre 
1 kg rödbetor 
3-4 hg chèvre
honung
olja
flingsalt

Koka rödbetorna ca 20-30 min.
Dom är klara när man sticker i en gaffel i dom 
och dom glider av själva.
Skiva rödbetorna tunt och lägg dom i en form.
Smula sönder chèvren och lägg ovanpå.
Ringla olja och honung över.
Och avsluta med flingsalt efter smak.

Sen in ugnen 5-10 minuter, 225 graders värme.









8 kommentarer:

  1. Så himla gott det där! Ha en fin onsdag.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Åh så gott!! Hade nästa glömt bort hur gott det är. Måsta jag göra till nästa grillkväll:)

    Ha en fin måndag!
    Kram fredrika
    (så mysigt att kika in här, du skriver så fint)

    SvaraRadera
  3. Mums, det är ju så gott!
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  4. Gudars så gott! Jag hade lätt ätit allt det där. Kram

    SvaraRadera
  5. Låter riktigt gott! Ska jag nog prova vid nästa grilltillfälle!

    SvaraRadera
  6. Det lät ju inte alls fel. Ja det är lätt att man fastnar i samma mat-träsk speciellt när man grillar. Kram Nina

    SvaraRadera
  7. Åh det där är så himla gott!!!! Mums!! Kram Sara

    SvaraRadera
  8. Så gott! Kanske tur att det inte gillades av alla i familjen? Krsm

    SvaraRadera