Det är förnyelsens dag.
Dagen då vi släpar runt på möbler - ändrar om - och
försöker blåsa nytt liv på nedanvåningen.
Dagen då jag överraskar han jag är gift med,
med nya grilltillbehör eftersom han tycker att vi hamnat i
pommes-fille-och-bea-träsket.
Så jag slår till på kronärtskockor och
en pajform fylld med rödbetor och chèvre.
Det välkomnas. Av mig och lillsnäckan.
Och pga av det svala intresset för nymodigheter,
glufsar jag i mig hans del oxå.
Så nu halvligger jag här i soffan. Däst.
Med en mage, helt inbäddad i chèvre och rödbetor.
Men jisses, så gott det är....
Ugnsgratinerade rödbetor med chèvre
1 kg rödbetor
3-4 hg chèvre
honung
olja
flingsalt
Koka rödbetorna ca 20-30 min.
Dom är klara när man sticker i en gaffel i dom
och dom glider av själva.
Skiva rödbetorna tunt och lägg dom i en form.
Smula sönder chèvren och lägg ovanpå.
Ringla olja och honung över.
Och avsluta med flingsalt efter smak.
Sen in ugnen 5-10 minuter, 225 graders värme.
Så himla gott det där! Ha en fin onsdag.
SvaraRaderaKram Lena
Åh så gott!! Hade nästa glömt bort hur gott det är. Måsta jag göra till nästa grillkväll:)
SvaraRaderaHa en fin måndag!
Kram fredrika
(så mysigt att kika in här, du skriver så fint)
Mums, det är ju så gott!
SvaraRaderaKram på dig!
Gudars så gott! Jag hade lätt ätit allt det där. Kram
SvaraRaderaLåter riktigt gott! Ska jag nog prova vid nästa grilltillfälle!
SvaraRaderaDet lät ju inte alls fel. Ja det är lätt att man fastnar i samma mat-träsk speciellt när man grillar. Kram Nina
SvaraRaderaÅh det där är så himla gott!!!! Mums!! Kram Sara
SvaraRaderaSå gott! Kanske tur att det inte gillades av alla i familjen? Krsm
SvaraRadera