Jo, om några timmar sticker vi. Jag och tjejerna.
Dom jag vanligtvis träffar måndag till fredag.
Vi drar till halländska skogar för att dricka vin och låta mörkret omsluta oss
där vi sitter och fnittrar på verandan.
För att sova som på kollo några timmar innan vi
slår oss in på Gekås och ägnar oss åt shoppi-shoppi på hög nivå.
Med laddad börs och stålhälar på skorna.
Med laddad börs och stålhälar på skorna.
Men först myskväll på verandan.
Och tiramisu. Som jag bakat till tjejerna.
Paolo Robertos Tiramisu
2 dl vispgrädde
4 äggulor
0,75 dl strösocker
500 g mascarpone
200 g savoardikex
5 msk starkt kaffe
2 msk amaretto (eller Xanté)
1 msk kakaopulver
1. Vispa grädde och 1 matsked socker till ett hårt skum.
2. Vispa äggulor och resten av sockret till en krämig smet.
3. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget, och rör om till en fluffig kräm.
4. Blanda starkt kaffe och amaretto (eller Xanté som jag brukar ta) i en skål.
5. Lägg savoardikex i botten på en avlång eller fyrkantig form.
6. Ta med en liten sked av kaffe- och likörblandningen och droppa lite av blandningen över kexen.
Droppa försiktigt, kexen suger snabbt åt sig blandningen, de ska inte bli genomblöta,
utan bara få en lätt smak av kaffe och amaretto.
7. Bred ett lager av mascarponekräm över kexen, varva därefter kex och kräm,
avsluta med ett lager kräm.
8. Låt stå i kylskåp i minst en timme. Desserten kan förberedas dagen innan servering.
9. Sikta över kakao när desserten ska serveras.
Ha de så jätteskoj med tjejerna..:-9
SvaraRaderaKram Susanne
Oh, ni verkar ha en riktigt bra helg att se fram emot :). Ha det toppen! Kram Jennifer
SvaraRaderaDet där lät ju urmysigt. Gekås kanske man inte kan kalla för mysigt precis, men det har ju onekligen sin charm. Var där för massor av år sen.
SvaraRaderaHa en fin helg. Själv drar jag på äventyr.
Kram Lena
Hoppas att du får en bra tripp till Ullared. Tiramisu är den bästa eftersätten som finns! Urgod. Ha det så bra. Kram Nina
SvaraRaderaJösses vad gott! Måste provas snarast! Låter mysigt med tjejhelg. Shoppa lugnt!
SvaraRaderaDet låter inte helt fel och den där tiramisun skulle jag gärna smaka ;-).
SvaraRadera