söndag 10 november 2013

Äppel, päppel, pirum, parum

 
Jag är sån där som älskar äppelpaj.
En sån, som letar ursäkter för att få baka och äta sån.
Och jag har hittat en idag. En ursäkt.
För nog ska far ha en på sin dag. Det ska han.
En sån där knäckig en, med doft av kanel.
Som vi snart ska bädda in i fluffig vaniljsås.
Och låta den slinka ner för strupen.
 
 
 
Knäckig äppelpaj
 
5-6 äpplen
150g smör
1½ dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl socker
½ dl sirap
1 tsk bakpulver
kanel efter smak
 
Smält smöret och låt det svalna.
Dela äpplena och lägg dom i en pajform.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Häll i det smälta smöret och sirapen och rör om.
Strö degen över äpplena och ställ pajen längst i ugnen.
175 grader, 30 minuter.


2 kommentarer:

  1. Ser väldigt gott ut.
    Äppelpaj och nybakta bullar är ju det bästa som finns.

    Ha en fin start på den nya veckan !

    Kram

    SvaraRadera
  2. Underbar bild. Den på äpplet.

    SvaraRadera