torsdag 23 december 2010

Saffransbullar med vit choklad

Att göra eller inte göra - det har varit frågan. Redan förra året bakade jag dom här saffransbullarna och blev väldigt förtjust. Hade först planerat att göra dom denna julen år också, men med tanke på att den här familjen redan klämt 60 vanliga så kändes det onödigt. Men vad fasen, det är bara jul en gång om året. Sen dröjer det ju elva månader tills nästa lussebullsätande.



Saffransbullar med vit choklad

Ingredienser:
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran à 0,5 g
salt
2 dl socker
13-14 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör
200 g vit choklad
½ dl socker

1 ägg
pärlsocker

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker. Rör ner mjölet lite i taget, tills du har en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i två delar. Kavla ut, bre på smör, strö över hackad vit choklad och socker. Rulla ihop degen och skär i bitar. Jäs under bakduk i 30 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 5-8 minuter.

Bilderna får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar