lördag 26 december 2015

En annan dag, en envis hosta och en smak av pepparkaka

En annan dag.
Fast fortfarande en med skällande hosta och feber.
Det är drygt i sjukstugan. Som en never-ending-story.
Men vi gör så gott vi kan.
Vi brassar till nytt julgodis och hoppas på friskare tider. Snart.
Och fortsätter gosa in oss. 
Och gosa till oss.


Pepparkakstryffel

200 g mörk choklad
1 dl grädde
1 tsk honung
25 g smör
2 tsk pepparkakskrydda

Koka upp grädde, honung och pepparkakskrydda. 
Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. 
Häll grädden över chokladen och rör om tills den har smält och det blir en slät kräm. 
Rör ner smöret och ställ sedan kallt att stelna i kylen (gärna över natten).

Ta med en tesked upp lite tryffelmassa och rulla den till en kula.
Rulla den i kakao eller florsocker. (jag föredrar kakao)
Färdigt! 
Voila´!

1 kommentar:

  1. Usch för sjukstuga! Hoppas pepparkakstryffeln hjälper. :) Kram och krya!

    SvaraRadera