Jag är inte riktigt med på banan.
Helst vill jag skrika:
"Stoppa pressarna! Jag är inte färdig med helgen!"
Jag funderat på vad jag gjort mer än att ha tittat på SSL och fikat.
Hmmmm....
Inte mycket.
Jag menar, det tar sin tid att klämma in
fyra fikor från fredageftermiddag
(ser ni hur grym jag är på alittertion)
till söndagkväll.
Jo.då.se.ru.
Den traditionella mamma-son-fredagsfikan.
Sjutton-års-kalas-med-lunch-och-fika igår.
Planera-bröllops-fotograferings-fika i förmiddags.
Och S-fika i eftermiddags framför teven
Ja S-fika ni vet - Söndag-SSL-och-Semmelfika.
För igår fick jag frågan av en fin vän,
om jag smakat semmelkladdkaka.
Nix, det hade jag inte.
Och eftersom det ändå är Fastlagssöndag idag
och jag ändå tagit mig in på "bakvägen" denna vecka.
så why not?
Och kanske var den inte lika top-notch som Mimmas semlor.
(Finns inga bättre)
Men ändå väldigt gott och väldigt mycket enklare än att baka bullar,
fixa krås, ja ni vet.
Och - kidsen älskade den!
Dessutom väldigt enkel att göra gluten- och laktosfri.
Lättbakad semmelkladdkaka
150g smör
150g mandelmassa
3 ägg
2½ dl socker
2½ dl glutenfri mjölmix
(går lika bra med vetemjöl)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk stött kardemumma
1½ krm salt
Till garnering:
2-3 dl grädde
flocksocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tag bort från värmen.
3. Riv mandelmassan grovt.
4. Rör samman smör, socker, mjöl, ägg och mandelmassa.
Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och salt.
5. Häll smeten i en smord och bröad form 22-24 i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
6. Låt därefter svalna i kylen.
Gärna över natten
(men det hade jag inte tid med).
7. Garnera med florsocker och grädde
(Jag använde bara lite grädde på kakan, resten fick man ta ur en skål)
Mätt och trätt alltså.
Och en kropp full av socker.
Hepp!
Härligt ändå att fika loss!
SvaraRaderaOch vilken underbar bild!!
Kram Jenny
Ja eller hur Jenny? Det är tur att jag gillar att fika!
SvaraRaderaKram