Minisemlor
Deg till ca 30 st:
50g jäst
3dl mjölk
1dl kesella
50g mjukt smör
2krm salt
1tsk kardemumma
1dl socker
9-10dl vetemjöl
½tsk hjorthronsalt
1 ägg
Till pensling:
1 ägg uppvispat
Fyllning:
Lite inkråm från bullarna
Mandelmassa
Mjölk
Dekoration:
Vispgrädde
Florsocker
Ugn: 225 grader
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör till jästen har löst sig.
Tillsätt kesella, smör i klickar, salt, kardemumma, ägg, socker, och mjöl blandat med hjorthornsalt. Arbeta degen kraftigt tills den släpper i bunken. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i 30 bitar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk, ca 30 min.
Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen, ca 8 min. Låt bullarna svalna.
Skär ett litet lock på varje bulle och gröp ur lite av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen.
Vispa grädden och klicka eller spritsa den på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker.
söndag 14 februari 2010
Minisemlor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Vilka härliga minisemlor =)
De ser fantastiskt goda ut!
Ååååh, smaskens!! Jag är så sjukt sugen på en semla!
Skicka en kommentar