Det finns dagar ibland, som bara känns så helylliga. Dagar som idag. Som när jag lufsar omkring i ullstrumporna som chefen stickat. Som när jag köpt ekologiska ägg direkt från hönsgården. Och som när jag står vid spisen i flera timmar för att brassa till hemmagjorda hamburgare (har aldrig sett min dotter äta så mycket i köttväg), köttbullar med senap och köttbullar med kanel. Knappast vackra och fagra. Ej heller runda eller magra. Men det vet ju alla, att en skvätt grädde i maten piffar till det lite extra.
Men känslan av helylle, den finns där. Hur äkta det känns med hemmagjort eller hemmavärpt. Att värna om det lokala. Fast att sätta köttbullar i rullning under så lång tid, det drar till sig tröttheten. Och för en gång skull tänker jag råda bot på det genom att lägga mig i tid. Det vill säga före klockan tio...
3 kommentarer:
Gjorde också köttbullar i helgen. Är annars HELT usel på det, men mina julköttbullar blir faktiskt väldigt goda, om jag får säga det själv.
Det där med att lägga sig i tid är det svåraste tycker jag :o)
Ann-Louise: Vem sa att inte mina var goda? Fast inte så runda kanske...
Gottegrisen: Det där med att lägga sig i tid är helt omöjligt. Jag lyckades inte igår heller...
Skicka en kommentar