tisdag 21 juni 2011

Vädergudarna

Vi har verkligen inte vädergudarna på vår sida denna sommar. Jag vet inte vad vi gjort för fel, men soldans, böner och bedjan funkar inte. Det är nästan som att dom bara bestämt sig för att jäklas lite extra med oss i år.

Mallorcaresan - två dagar sol och fyra dagar regn. Då - besvikna med löften om att aldrig mer åka dit. Nu - har vi slickat våra sår och längtar tillbaka.

Men helgens Astrid Lindgrenresa fick mig att bli sne igen. Från vår ankomst, söndaglunch, regnade det konstant i sex timmar, dvs hela dagen inne hos Pippi & Co. Inte uppehåll en endaste gång(!?). Vi trotsade dock skitvädret och strosade igenom parken och fick sällskap av Pippi, Rasmus på Luffen och Emil.
Vi hamnade på Gammelgården där det jammades loss ordentligt under vår eftermiddagsfika tillsammans med de två sistnämda. E var i sitt esse! Hon klappade takten och dansade, och hann inte med att äta sin kärleksmums på egen hand utan fick matas i pauserna. Vem var det som sa att tvååringar var för små för Astrid Lindgren?

Tack och lov fick vi smaka på uppehåll och lite solsken dag två! Och desutom få njuta av alla de andra figurerna också i denna underbara idylliska miljö! Mmmmm, det får mig nästan att vilja flytta till Vimmerby, bara för att få dra runt på Pippiland oftare.

Höjdpunkten för I´s del var att sova i campingstugan, dra sig fram på en flotte och kolla på Karlsson på taket (med skräckblandad förtjusning). E däremot, lyckligast över att få ge sin stora idol en kram...


Bilderna får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse

Inga kommentarer: