Lördag har byts mot söndag.
Bara för en liten stund sen.
Våra vänner har begett sig hemåt.
Efter en kväll med trevligt sällskap, tillbakablickar från skidsemestern
och med en mäktig efterrätt som jag hittade här.
Sån som man får mersmak av och som kommer bära husets titel - Årets efterrätt 2014.
Jo, men det blir nog så. Att vi måste bjuda alla som vi känner på denna.
Laget runt liksom.
Nutella semifreddo
ca 10 port
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena.
Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker.
Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra.
Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen.
Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten.
Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.
Servera med färska jordgubbar.
Men nu är det dags att kojsa.
Låta den svalna luften utifrån, få sippra in genom sovrumsfönstret.
Lyssna på droppandet utanför, som låter som sommarregn.
Lite lagom. Lite fräscht.
Lite...helt okej faktiskt.
4 kommentarer:
Mm... ser gott ut. Aldrig fel med sådana där smarriga saker!
Tack för receptet på denna såååå goda desert! Den kommer att bli en klassiker hos oss :)
Kram Kristina
Men GUD så gott
Alltså helt ärligt Louise, Du borde ta med dig man och söner ner och äta lite semifredo snart tycker jag.
Skicka en kommentar