Fredag.
Vabdag.
Bakdag.
Big Bro har förkylningsbaciller de luxe.
Så hela trion hänger hemma idag.
Jag slänger ihop några Nutellabrownies till kaffet.
Lätt som en plätt och gjord på ett kick.
Och full av Nutella, såklart!
You know me....
Nutellabrownies
375 g Nutella
2 ägg
1 nypa salt
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 nypa salt
1 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
2–3 msk Nutella
florsocker
2–3 msk Nutella
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min.
Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet.
2. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–22 min beroende på om du vill ha dem lite kladdiga eller inte. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen.
4. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella.
Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över.
(Recept lånat från Hembakat. Det funkar även om man inte har exakt 375g Nutella. Jag vet, för jag hade varit och skedat lite i burken innan i ren desperation)
1 kommentar:
Yammy! Du är grym på det där, baka och NUTELLA 😁😉
Skicka en kommentar