Den här veckan är det tillbaka till Rutinernas land.
Det är väckarklockor som ringer.
Tandläkarbesök som ska clearas.
Gympaläger dit barn ska levereras.
Underbara augustikvällar som man måste ta vara på.
Och hallonsylt som ska vaktas.
(för akta er vad god den är)
Det rakt in i hetluften alltså.
Utan inskolning efter åtta veckor semester.
Lite lätt kryddat av kvällsfotograferingar.
Några dagar på nya jobbet.
Och några dagar/veckor för att avsluta det gamla.
Det är så det känns tänker jag.
Att stå med två ben - i tre världar.
Eller att vara en aning populär :-)
Härligt är det iallafall.
Om än, väldigt mycket.
Cecilias hallon/lakritssylt
1 dl vatten
12 Turkisk Peppar karameller
5 dl hallon
3 dl Dansukker syltsocker
Blanda vattnet och karamellerna i en kastrull och sjud tills alla har löst sig.
Tillsätt hallonen och syltsockret och koka upp i tre minuter.
Ta grytan från värmen och skumma noga.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut och förvara svalt.
(och göm dem för barnen)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar