tisdag 13 mars 2012

Att inse sin ålder

Lördag förmiddagar i fotbollshallen har fått mig att inse ett och annat. Ett - att jag inte är tjugofem längre. Två - att åldern börjar ta ut sin rätt och att människor i min ålder ser ut som våra mammor och pappor. MEN, insikten om åldern tycks drabba män och kvinnor olika. Och jag säger inte att ena könet gör mer rätt än det andra. I just denna lilla idrottshall. Lördag förmiddag.

Hur som. Flertalet av papporna sitter där med jeans/joggingbyxor, tenniströjor med loggor. Casual Saturday liksom. Blippar lite på ajfånen. Pratar med grannen som också har en mer eller mindre trettioplusmage i mittersta kroppspartiet. Sådär lagom relax. Kanske några grå hår på hjässan eller inget hår alls. Inser att tjugofem är passerat för längesen.

Mammorna. Dressed up, som om kundmöte stod som nästa punkt på dagordningen. Sminkade, med slingat, fluffigt och välfönat hår. Fötterna inpacketerade i sjyssta pjucks. Pratar med väninnan om ditten och om datten. Lapar homemade latte och snackar om ditten. Och datten. Om anti-rynkel-krynkel-kräm och katten. Osäker på om bäst-före-tjugofem-datumet gått ut.

Såhär några månader innan trettiosjuslaget, syns det så tydligt. Hallå! Tiden kommer ikapp oss oavsett casual Saturday eller ej. Lätt att tro att barnen åldras men inte vi. En ganska skön känsla som jag länge burit på. Men idag, när dottern haft kompis med sig hem från förskolan inser jag att hon inte längre är nån bebis. Och att jag definitivt passerat tjugofem. För längesen. Eller?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så härligt att läsa vad du skriver! :) Mitt i prick! Känner igen mig så väl i flera av dina kloka inlägg ;)
Super fina foto!
kram Therese Meijer

Kanel & Cayenne sa...

Jag säger bara män, fast jag tycker att det är rätt härligt att de inte bryr sig så mycket. Sån kan jag också vara ibland, jag gillar att ha träningskläder på mig, fast gärna snygga så jag känner mig sådär lagom avslappnat snygg-cool. Snacka om dubbelmoral! ;) Ja ja, 25 är jag inte längre, det är i alla fall säkert. :) Kram /Nellie

Louise sa...

Jag skulle vilja säga att vi lever i olika världar, men så enkelt är det ju inte. Däremot är jag övertygad om att det är färre, procentuellt, av "piffisar" här.

Det viktigaste är väl ändock anledningen till att man piffar sig (eller inte). Att man själv vill det. Inte för att ngn/ngt annat anser att man ska göra det (inte för att jag tror att en enda levande själ skulle erkänna att de gör det för ngn annans skull).

Själv skulle jag aldrig offra en sovmorgon en helgmorgon mot hårfönspiff fr en timme i den lokala idrottshallen.

TITTILINA sa...

Tack fru Meijer. Roligt att du tittade in. Välkommen in fler gånger.

Louise: Jag tror att livet på "landet" är mer avslappnat många gånger. Jag tror många skulle må bättre av lite lantluft och andra värderingar.