onsdag 7 december 2011

Julens dörr står på glänt

Sjutton dagar kvar. Det börjar lacka mot jul. Jo känslan finns där. Kalendrar överallt, ett antal lussebullar i magen, julkorten är färdigframkallade, julklapparna är så gott som färdiginköpta, en plånbok fattigare och imorse - "Ute i är mörkt och kallt..."

Byns sötaste luciatåg gick av stapeln. Med föräldrar som paparazzifotografer. Klick, klick, klick! För att föreviga sina små guldklimpar. Utklädda till pepparkaksgubbar, tomtar, lucior och stjärngosse. Jo en stjärngosse fanns det. Vår son - the one and only. Han värnar gärna om detta utrotningshotade väsen. Dottern däremot, gjorde premiär som lucia. Med bästa recensioner från mamma och pappa såklart.

Som pricken över i:et intogs skolans traditionella julfrukost. Nybakt bröd, skinka, brunkål, ägg och sill. Jo det sitter finemang efter en föreställning i världsklass. Snacka om ett hjärta fullt av värme, kärlek och julkänsla när färden senare begavs mot jobbet. Och en mage full av julmat. Förstås.

2 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Såååå söta! Vad mysigt med lucia och mumsig frukost, men varför så tidigt? Vi firar på tisdag.

TITTILINA sa...

Skolan firar på tisdagen. Och så ska förskolans tre hus fira varsin dag. Därför så tidigt. Annars kan de inte ha julfrukost efersom det är i skolans matsal :-) Fast jag tycker det är toppen eftersom vi ska ha lucia på min förskola på tisdag,