onsdag 29 oktober 2014

Nutellacheesecake

Alla som följer mig på Instagram,
 vet att jag bakade nåt gott och fasligt onyttigt i lördags.
Fullt med Nutella och Philadelphiaost, som jag älskar.
Vad ni inte vet, är att den var galet mäktig
(och då har jag stor mäktighetstolerans)
och att det blev en Herrans massa över.
Och sånt kan vara bra att ha kvar i frysen, när två små fågelungar
sitter där bak i bilen en onsdagseftermiddag och ber om att åka och fika.
Då är det bra att ha ett ess i rockärmen
och förhandla sig till en finfika hemma istället.
 
 
NUTELLACHEESECAKE
12-14 pers
 
Garnering:
100–150 g rostade hasselnötter
 
Botten:
400 g digestivekex
150 g smör, rumsvarmt 
 
Nutellafyllning:
300 g Philadelphiaost

2 msk florsocker
400 g Nutella, rumsvarm  
 
GÖR SÅ HÄR:
 
 1. Rostade nötter: Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt.
Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem kallna på plåten.
 
2. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar.
 Smula ihop allt ordentligt med händerna.
 
3. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm.
 Ställ den i kylen en stund.
 
4. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.
 
5. Strö nötterna över Nutellafyllningen. Låt kakan stå i kylen i 1–2 timmar före servering.
Servera gärna kakan med lättvispad grädde. Den går bra frysa!

Inga kommentarer: