måndag 6 april 2015

Att känna sig färdigpåskad

Jisses vad det "äggats" dessa dagar.
Marmorerade ägg, saffransägg, blåbärsfärgade ägg, tuschpennsmålade ägg,
miniägg, chokladägg, nougatägg, skalade ägg, you name it....
 


Jag känner mig färdigpåskad.
Inte vad det gäller ledig tid med familjen och vackert väder.
Men på detta konstanta intag av socker.
Detta förbannade socker, som jag inte mår bra av i sådana stora mängder.
Sockret så får mig att känna mig darrig i kroppen och ofokuserad i knoppen.

Så idag pekar jag långfinger åt godiset. 
Slänger mina älskade hemgjorda chokladägg med saffran, 
rakt ner i soppåsen. Jag älskar smaken, men hatar hur de får mig att må.
Byter ut dom mot en tidig morgonlöpning på sju kilometer och pw direkt efter på fem.
Det är sånt jag mår bra av. Att röra på mig. Att få morgonen för mig själv.
 

Inga kommentarer: