söndag 26 november 2017

Helenas mjuka pepparkaka

De är på bortamatch igen.
Grabbarna.
Jag hasar runt i huset och luktar gubbasvett. 
Ni vet så där, 
som man gör när man legat marinerad i sängen en dag med baciller.
Lil’sis gör mig sällskap.
Inte doftmässigt, men närvaromässigt.

Vi bestämmer oss för att gaska upp oss.
Dra fram några blyga adventssaker,
lyssna på julmusik
och dra igång julbaket.
Det blir Helenas mjuka pepparkaka.
Egentligen är det visst Eivors pepparkaka,
men jag känner inte Eivor så jag har döpt om den till Helenas.
För Helena känner jag ju!
Och det är tack vare henne som jag bakar denna inför varje jul.


Helenas mjuka pepparkaka.

50 g smör
3 dl filmjölk
3 dl socker
3,5 dl mjöl
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
1,5 tsk bikarbonat
En nypa salt

Smält smöret. 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt sedan det smälta smöret och filmjölken och vispa.
Häll upp smeten i en bröad form.
Grädda i ugnen 60 min, 175 grader.

1 kommentar:

Mittgodastefinaste sa...

Älskar mjuk pepparkaka!!
Har inte fått fram något adventspiff, har köpt stjärnor från Ikea de ligger så fint i sina förpackningar!!

Hoppas du mår bättre!

Kram Jenny