tisdag 18 september 2012

Syndernas förlåtelse

 
 
I mitt CV står det att jag är organsierad och strukturerad.
Ni vet ordning och reda, pengar på fredag.
Men när jag ser mig omkring, funderar jag på om jag verkligen kan stå för det senaste tiden.
Hemmet vill liksom inte riktigt komma i form och själv begår jag den ena synden efter den andra.
 
Jag lyckas tex bara inte komma nånstans med mitt pluggeri och snart brinner det i knutarna.
Och vad gör man åt det? Ger sig själv en örfil och skärper till sig? Eller ringer man brandkåren?
 
Jag äter godis på en tisdagkväll och skyller på att det kanske bara är hormonernas fel?
Inte för att jag har tycker att det borde vara dags för en besvärlig vecka nu, men visst sjutton brukar sötsuget pocka på strax innan? Och om vi antar att det är så, fast det inte är troligt, så är det ju helt galet okej att sluta stå och drägla över lösgodiset vid Konsum och istället slänga ner några bitar i en påse och ta hem?
 
Och som om det inte vore nog med det så har jag köpt värsta gymnastik-ballerina-dräkten till snäckan och gjort henne ännu mer flickig och prinsessig. Bara för att jag inte kunde låta bli. Att se glädjen i hela hennes ansikte, där hon struttar runt i sitt lilla tyllstycke. Glad som en lärka.
 
F´låt. Jag lovar att jag snart ska bättra mig.
Amen.

7 kommentarer:

mitt liv som jag sa...

Hahaha, tack för det här inlägget, så härligt! Ja du det där med strukturerad person som vill ha ordning och reda står på mitt cv också, men jag tror inte man ser ett spår av det nu, varken hemma eller på kontoret :). Men vad tusan, livet bara är så ibland, att få ha oordning och äta godis när som helst och klä sina små töser som prinsessor, det måste man få göra ibland enligt mig :).
Njut av godiset! Kram Jennifer

Queen of Kammebornia sa...

Kram till dig! Det betyder bara att du är mänsklig!

TITTILINA sa...

Tack kära ni!

Psst: Jennifer, glupsk som jag är, så har jag redan slukat godiset.

Limetwig sa...

Låter som ett sunt sätt att se på saken :) Underbar ballerinadräkt var hittar man en sån? Ja inte till mig då utan femåringen i detta hus :)

Ida sa...

Ha ha härligt! Så är det här hemma i omgångar också..ibland tänker jag att ringer det på dörren nu så gömmer jag mig för folk hade blivit chockade! Grattis till de 5,5! Jag har också precis klarat höja mig från 2 (äh ja 2) km till 5,5. Springer vi samma runda mån tro??
Kram Ida

Kanel & Cayenne sa...

Men du, bara för att man VILL ha ordning och reda (vilket brukar betyda att man är organsierad och strukturerad) så får man väl ha sina svackor, för hur kul är det att vara så himla ordentlig hela tiden?!? :) Kram /Nellie

Allt och/eller Inget sa...

Uuuuuunderbar dress!

Haha, jag gillar också ordning och struktur men lyckas inte heller för tillfället. Galen oordning och ostrukturerat hos oss nu. Vi fick ringa in Rut för städning, utbrotten från min sida blev för många annars ;)