torsdag 15 juli 2010

Dopparedan

Dagen började att "Busan" stoppade ner brorsans nytvättade shorts i toalettstolen...hmmm. I tyckte förvisso bara att det var galet kul och skrattade gott när han kom med dom uppfiskade shortsen i handen och berättade om syrrans tokigheter.

En stund senare var det min tur att bli ofrivilligt blöt, ja barnen oxå för all del. På vägen hem från affären började det plötsligt spöregna. Vi fick springa in under ett träd och ta skydd. I tyckte det var toppen och ville springa ännu längre - E sken som en sol över att få plaska med allt vatten som la sig på vagnens regnskydd... Själv kände jag bara oerhörd sympati för de där shortsen.

Ikväll har vi lyckats med ännu ett dopp - dagens enda frivilliga!
Vi fick mersmak av gårdagens kvällsdopp, 25 grader i vattnet(!?), och cyklade ner till stranden med picknick och tutti baletti. Det är så skönt att ha så nära till havet som vi har och göra små spontana "utflykter". Vattnet var lika härligt varmt idag, maten smakade sådär lite knastrigt sandig och god. Barnen ville hellre rymma ner vattnet än att äta upp sin mat, såvida det inte bjöds på kex vill säga.
Insikten som småbarnsförälder påminde mig på nytt - det blir inte alltid som man tänkt sig, men man får så många sköna stunder och så mycket glädje med sina små.

Inga kommentarer: