tisdag 17 maj 2011

Det luktar tant

När går man från flicka till tjej? Från tjej till kvinna? Från kvinna till.... tant?
Redan under min högskoletid, 20+, blev jag kallad tant av en kille i femårsåldern. Han, hans lillasyster och mamma hamnade i tvättstugan samtidigt som mig en kväll. Lillsyrran började pilla på min tvätt men blev snabbt tillrättavisad av storebror; "Rör inte tantens tvätt!" Tant? Vem? Jag!? När man är tjugo plus så tar man det med en klackspark. Det är en hel evighets väg tur och retur innan man hamnar i tantträsket.

Men nu då? Femton år senare? Känner en aning schizofreni gällande min klädsmak. Vill inte se ut som en sextonårig med midjekort tröja och piercing i magen. Inte heller vill jag klä mig i beige knälång kjol där nylonstrumporna slutar några centimeter därunder.

But let´s face the fact. Jag är närmre fyrtio än trettio. Efter två ammande barn är det omöjligt att klara penntestet. Det är viktigare med bekvämt än snyggt (helst båda delar). Har sen några år tillbaka börjat köpa Gaborskor och idag slog jag till på ett par Riekersandaler. Och det är just här som det börjar lukta tant. Inte så att det stinker, men en liten sniffning kan kännas.
Fast jag äter fortfarande russin, istället för att se ut som ett. Dom enda löständerna jag stoppar i munnen är Karamellkungens rosa och vita. Käppen lyser med sin frånvaro och barnvagnen håller mig borta från rullatorn. Kanske har jag trots allt de eländiga finnar att tacka för ändå. För dom håller fortfarande hårt grepp om min hy. Och inte kan man väl vara tant när man har tonårsfinnar?

Inga kommentarer: