torsdag 10 november 2011

Mycket snack och lite hockey


Boken jag läser just nu. Boken, vars titel jag har svårt att ta i min mun. Innehållande fula ord. Men kanske också kloka ord. Sanningen om vår tid. Dvs mycket snack och lite hockey. Hur media vill sälja tips om bästa och perfekta samlivet. Locka och pocka. Fast ingen idag har tid med sådant. Eller orkar inte, för vi har så många måsten.

Vilket får mig att förlänga tänket. Vuxna som träffas på lördagkvällar för att umgås med vänner, men som ständigt har ajfånet i handen och messar med vännerna som inte är där?! Och tar med små dataspel till barnen, som vackert radar upp sig i sofforna. Plinkar som finkar, utan att se på grannen. Låter oss tro att vi är så oerhört sociala och tillgängliga, men finns inte här och nu. Gläds inte åt ögonblicket. Tar inte vara på tillfället som ges.

Vart är vi på väg? Lyssnade till Kattis Ahlströms föredrag igår. Samma tankar. Samma problematik. Hur tekniken stjäl tid av vårt sociala liv. Jag hoppas som hon, att det snart vänder. Att det är nyhetens behag.

1 kommentar:

Louise sa...

Tänkte just på detta när jag o syrran var på resturang i kväll. Föräldrarna som väntade (rökande) utanför på bord. Satt båda med näsan i sina smartphones. Istället för att umgås med barnen man släpat ut på resturang för att fira farsdag.

Vidare satt massor i resturangen med spöklikt upplysta ansikten... Barnen var tysta o ordentliga för de var helt enkelt inte var där. Den var förtappade i smartphonens spel... Sorgligt.