onsdag 9 november 2011

Spots and dots

Dotsen på barnen är snart ett minne blott. Helt ofarliga, men små ärr vittnar om deras härskande utbredning för några veckor sen.
Mina spots lever dock kvar. Trots läkarbesök, feldiagnos och salva. För spots är det tydligen, enligt Snyggodoktorn. Något slags aknebesläktat grejs. In my fejs. Inte som "smickrande" tonårshy, utan mer som torr tantahy.

Snyggodoktorn. Tillika barndoktor på bvc. Mannen med det mindre snygga namnet som får nyförlösta mammor att springa till bvc med glädje. Och säkert en smula mer uppklädda och mejkade. Betuttade och förtjusta.
Kanske är det just det som gör honom till Snyggodoktor. Namnet. Man är inställd på att möta en en läkare runt sextio, men snubblar över en plus-minus-fyrtioåring. Det är väl det som kallas positiv överraskning.

Men en legend i byn är han i varje fall. Kvinnor som aldrig träffat honom, vet ändock vem han är. Det pratas i personalrum, på gym och på mammafikor.
Fast lite manlig fägring bland läkarkåren kan väl aldrig skada?

3 kommentarer:

Gottegrisen sa...

Det beror helt och hållet på varför man träffar den där doktorn. Det var inte roligt att träffa en ursnygg doktor när det var dags för gastroskopi. Då spelade det ingen roll om man var mejkad och uppklädd. Att ligga där och "ullka" förtog det hela ;o)

Ann-Louise sa...

Det är ju synd att det inte publicerades någon bild denna dagen då ;0)

TITTILINA sa...

Gottegrisen: Du är för rolig du! Nä i det läget kan det ju hellre vara en doktor modell gubbe.

Ann-Louise: E ska snart på läkarbesök på bvc tror jag. Får ta med kameran då istället ;-)