fredag 19 februari 2010

Back on track

Eller snarare kanske "back on blog". Större delen av veckan har jag och barnen varit hemma hos mamma och fixat. Galet vad mycket papper och grejer som ska kollas och undersökas! Vi har fått en hel del gjort, men nåt bloggande har av naturliga skäl inte hunnits med.

Nu hänger vi framför Let´s Dance och väntar på veckans tv-höjdpunkt - Solsidan! Jag tycker det är helt lovely! Äntligen lite underhållning som verkligen är så roligt som man tror när man sett trailern. Ingen besvikelse där inte, snarare tvärtom.
Dessvärre har jag proppat i mig alldeles för mycket glass. Jag trodde inte jag kunde det, men verkligheten påvisar annat...

På tal om nåt helt annat...
När jag växte upp sa vi "hotta" istället för kasta. Sedan har det liksom vuxit bort och inte hoppat ur min mun på många år. Men sen jag började jobba inom förskolans värld igen, så snappade jag helt omedvetet upp barnens hotta-uttryck. J tycker det låter bedrövligt och menar att detta "hotta" tillhör gångna tider (jo det finns ju kanske en poäng med detta). Han frågade iallafall I om det heter hotta eller kasta, och vad svarar han? Jo HOTTA såklart! :-) Hmmm det verkar numera vara ett lokalt mode i att använda detta ord igen, iallafall bland förskolebarn.

Inga kommentarer: