måndag 1 februari 2010

Nu blommar löken!


Inomhus blommar krokusen och jag hoppas att det inte dröjer alltför länge tills vi får se lite vårtecken utomhus också. Jag tycker dessa månader är såååå trista och sen är det så drygt med alla baciller som barnen får.

Idag blev det en ny tur till doktorn, eftersom E grät i princip oavbrutet under två timmar inatt. Inget hjälpte och hon vill inte ens ammas, det som annars brukar vara bebisars stora tröst. Till slut somnade hon i bilbarnstolen och sov där sittandes drygt två timmar. Vi kände att det absolut var läge för ett nytt läkarbesök och tog den här gången kontakt med öra-näsa-hals istället. I är ju stammis där pga sina öron och det känns iallafall som att de kan sin sak. Eftersom lördagens läkare ställde diagnosen virus i halsen, så misstänkte jag att det var halsfluss och penicillin som väntade. Och visst hade jag rätt, delvis iallafall! Penicillin blev det, men p g a dubbelsidig öroninflammation! Några tecken på blåsor eller virus i halsen hittades ej!? Det var dessutom en öroninflammation som pågått ett tag, så med andra ord bommade dom det i lördags (hur man nu kan göra det i när man tittar i örat). Stackars vår lilla tjej som har haft så galet ont sen i fredags, kanske torsdags....
Nu börjar vi känna igen vår lilla tjej igen efter lite medicin. Ögonen börjar glittra igen och det luktar bus.... Härligt!

När vi var ute på promenad, blev vi "utskällda" av en hund. I vänder sig till den och säger kaxigt "Sluta skälla!". Hunden fortsätter och I säger ännu en gång "Sluta skälla!". Men hunden fortsätter ytterliggare och I säger irriterat: "Sluta skälla! Du lyssnar ju inte på vad jag säger"! Hoppsan, undrar var det kom ifrån?


Inga kommentarer: