onsdag 24 februari 2010

Uteliggare

Natten var stökig och lilla E vaknade flera gånger. Att bara somna om med nappen var det ju inte tal om. Och klockan sex imorse tyckte båda barnen att de sovit färdigt... Behöver jag säga att vi vuxna inte var helt överens med dom små liven?
J tyckte iallafall att jag skulle passa på att ta en lur under tiden I var på dagis och E skulle sova. Kruxet är bara att hon oftast somnar i vagnen på vägen till dagis och så blev även idag. Hönsmamma som jag är, vågar jag inte låta henne ligga i vagnen ståendes i uterummet och jag sova därinne. Så J satte ut en resesäng till mig i uterummet och där slafade jag en stund i förmiddags i full mundering - dunjacka, skidbyxor, mössa, vantar, täcke och filt! Ja det gäller ju att klä sig när temperaturen där bara visade två grader!
Men det var faktiskt riktigt skönt att sova där ute i friska och kalla luften. När I var bebis gjorde jag ofta det. Jo man tog ju sig betydligt fler naps då när man bara hade ett barn att ta hand om, nu blir det mer bara i nödfall.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Vad smart! Det gäller verkligen att passa på att hämta krafter när man kan! Hoppas ni fått sova bättre i natt:) Kram

JennyB sa...

I´ve been there. Kommer ihåg den där tiden när man var uppe och vyssade barn stor del av natten och hur pigga de kunde vara på morgonen, trots lite sömntimmar.....saknar det faktiskt lite.....idag har vi problem att få upp dem ur sängen. De kan sova bort en halv dag och det gillar inte denna mamman.