fredag 26 mars 2010

Vårkänslor

Åh vilken härlig dag har det varit! Solen har varit underbar och värmt oss hela dagen.
Vi spenderade hela förmiddagen på lekplatsen tillsammans med I´s ena tjejkompis inkl lillasyster och mamma. Dessa stunder är minst lika uppskattade av oss mammor som lekande barn.
Sen var det bara hem och vända för lunch, för att sen ta ännu en tur i friska luften - E i vagn och I stolt på cykel! Galet vad han cyklade på, fick gå riktigt snabbt för att hänga med!
Hoppas att vi får många sådana här goa dagar framöver. Mmmmmm!

Nätterna har blivit mycket bättre här hemma och jag hoppas att det inte är en tillfällighet. E somnade runt åttatiden igår och vaknade först kvart i fyra imorse. I med nappen och hon sov vidare till klockan sex. Vilken skillnad!

Har funderat på att det blir liksom ett helt nytt liv nu när man slutat amma. Vissa saker hade jag t o m glömt bort, andra inte...
Men det sköna är att man nu kan
- ta ett glas vin (jag vet att det är okej när man ammar, men har svårt att göra det utan dåligt samvete och kör helst på nolltolerans)
- ha klänning igen (nä det är inte snyggt att dra upp klänningar och bara sitta i nylonstrumpbyxor...iiiihhh)
- förhoppningsvis få bättre nattsömn
- man slipper ha de trista urtvättade amningsbehåarna. (jättepraktiska, men de har sett bättre dagar)

Mindre kul är
- den dåliga hårkvaliteten man förväntas få när man slutar (kan det bli värre?)
- dom stora snygga brösten som är snart ett minne blott.
- att det krävs lite mer tankeverksamhet om man ska gå bort och ha mat med sig (fast det har vi ju å andra sidan övat på några månader nu)

Ja jag är ju en sån mamma som tycker det är mysigt med amning, inte de två första "ajajaj-veckorna" men sen. Så även om friheten nu är större, så är det med blandade känslor som man känner att nu är det ett avslutat kapitel i mitt liv.

1 kommentar:

Unknown sa...

Visst är det konstigt när/om man tänker att detta aldrig kommer att hända igen... tror att jag vet precis hur du känner dig. Kramen