onsdag 23 februari 2011

Lill-lördag

Det är lill-lördag på Vintergatan. Vår adress är egentligen en annan, men idag, idag är det återigen en vintergata täckt av snö. Till och med barnen verkar vara trötta på den vita nederbörden nu. Har inte sett ett enda barn på pulka eller dyl idag. Kan ju bero på att alla vinterälskare flytt söderns marker för att dra till fjälls, men några barn finns väl kvar i byn? Eller? I småsurade lite imorse och påminde mig på nytt om att han vill ha vår, höst och sommar (jo, i den ordningen)

Igår lovade jag barnen, i ett svagt ögonblick, att vi skulle gå och köpa lite glass till dom idag. Inte på pinne, utan i burk. Går ju alldeles utmärkt att transportera hem nu i minusgraderna. Dessutom var jag själv sugen på att besöka nyöppnade Subway på Gallerian (åh, vad jag längtat!).
Vägen dit var rena styrkepasset. Hade pälsat på mig rejält för att hålla värmen i minusgraderna. Hade dock glömt eller förträngt, hur tungt det är att köra dubbelvagn på snöiga cykelvägar. Och hur svettig men blir. Väldigt snabbt dessutom.

Det blev samma "svettiga" väg tillbaka. När vi hade hundra meter kvar till huset, då kommer den lilla skottetraktorn... Och körde i den riktningen vi nyss kommit från.
Tack för det televerket!

Inga kommentarer: