onsdag 15 februari 2012

Morotskaka

Vab - Videotittande, Alvedonutdelning och Bakning. Det är väl det jag brukar syssla med som mest när någon av de små är sjuka.
Idag mestadels förvisad till soffans lugna vrå. I sällskap av husets lillasyster. Het som en ugn. Denna feber som aldrig är henne nådig och som sätter oro i hennes mor. Det är ännu inte bekräftat av riktigt proffs, men som egenutnämd och olegitimerad ST-läkare inom obstetrik och akut otit har jag ställt diagnosen. Öroninflammation. Efter att barnen haft arton stycken tillsammans på tre och ett halvt år, så känns diagnosen mycket rimligt.

När lillsnuttan somnat i soffan, "sladdade" jag förbi köket för att ta ett varv med elvispen och muffinsingredienserna. Eller "mumsin" som vår lilla patient kallar dom. Passande eftersom cupcakesen blev just mumsiga.
Premiär iallafall för cupcakes a´ la morotskaka. Förstår inte varför jag inte gjort det tidigare. Är ju big fan of carrotcake. Och morötter är ju dessutom nyttigt :-)



Cupcakes ca 15st
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 dl olja
3 dl rårivna morötter

Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser för sig. Blanda ner de torra ingredienserna, oljan och de rivna morötterna i äggsmeten. Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 15 minuter.


Leila´s Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g naturell färskost

Rör ihop alla ingredienser till en krämig smet.

3 kommentarer:

Fru Sederblad sa...

Usch, stackars liten. Mina barn är som tur är inga "öronbarn". Och fina muffins ;-).

Ann-Louise sa...

Stackars kusin vitamin! Hoppas hon blir piggare snart. Tror säkert att en muffins eller två gör susen. Ellen har nedräkning nu; "om tre dagar ska vi till I och E!" Både hon och lillebror ser fram emot att få träffa sina kusiner.

TITTILINA sa...

Tyvärr var hon så sjuk igår att hon varken åt muffins eller choklad. Och då är hon verkligen sjuk...
Det ska bli jätteroligt att träffa er!