måndag 27 februari 2012

Okänt föremål

Måndagmorgon. Uppe före tuppen. Barn och make fortfarande sovandes. En morgon att bara behöva ta hand om mig själv. I lugn och ro. Utan stress.
Gör det gamla vanliga. Hoppar i gårdagens stuprörsjeans, piffar mig, äter gröt, borstar tänder, går till jobb. Där fixar jag och donar, klär på Barbiedockorna, tar emot barn och pratar med föräldrar, serverar frukost, tar emot fler barn och pratar med ännu fler föräldrar. Sätter mig ner på golvet bland barnen och leker lite. Inser då att det känns konstigt nere vid ena ankeln. Ungefär som om byxorna fastnat. Och det är just vad dom har. Underbyxorna! Gårdagens trosor har helt obemärkt följt med mig till jobbet i mina slimbrallor. Obemärkt! Iallafall för mig!
Vad gör man i ett sånt läge? Jo man svingar såklart sina trosor i luften så att alla får se vilken papphammar man är. Eller gör man som jag, stoppar snabbt ner dom begagnade i byxlomman för att forsla bort dom till handväskan i skåpet. Och hoppas att ingen ser. Samlar mig och vågar berätta trosstory för kollegorna först fyra timmar senare. Och garvar åt eländet.

Jag undrar just om det är fler som garvar. Typ föräldrarna vid middagsbordet, som berättar för sin respektive vad som hängde vid min vänstra ankel imorse...

5 kommentarer:

Kanel & Cayenne sa...

:D Som det kan bli ibland! Helt klart bäst att skratta åt det hela! Barnen hade nog gillat pappahammar-varianten bättre. Kram /Nellie

Ann-Louise sa...

Du får se det positivt; du har säkert förgyllt en tråkig måndagsmorgon för många föräldrar ;0)

Tina sa...

hahaha, jag kan tänka mig in i situationen, du tittade väl dig omkring också så ingen såg dig? Vet du vad jag gjorde en gång; stod i mina egna tankar i badrummet och klädde av mig för att hoppa i badet, slängde trosorna i toastolen, och innan jag hann reagera, hade jag spolat också!!!!! Du kan tro jag skrattade högt därinne ;o)

TITTILINA sa...

Nellie: Jag tror att barnen hhade jublat av förtjusning åt svinging trosor. Men riktigt så cool var jag inte.

Tina: Ja så klart tittade jag mig runt omkring så att ingen såg. Du är ju för roligt du med. Spola ner trosorna i toan, hahaha!

JennyBjörk sa...

Hihi...som jag fnissade!
Härligt med människor som bjuder på sig själv.
Tack för dagens skratt!
Kram