söndag 23 december 2012

Tryffel med päronkonjak

 
Tryffel med päronkonjak
 
200 g mörk choklad
1½ dl vispgrädde
65 g rumsvarmt smör
½ dl päronkonjak (Xanté)
 
Hacka chokladen. Koka upp grädden.
Ta kastrullen från värmen och smält chokladen i grädden.
Rör om.
 
Rör ner smöret och tillsätt päronkonjaken.
Sätt in smeten i kylen och låt stå några timmar.
 
Forma sedan små kulor och rulla dom i kakao eller strössel.
 
Mumma!

3 kommentarer:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Det lät smaskens! Mina fikonbollar med rom blev också supergoda. Det måste vara spriten som gör det. 🍐🍫🍸🎄

TITTILINA sa...

Fikon med rom - låter farligt gott det där.

mitt liv som jag sa...

Låter ju supergott!

Önskar dig och din familj en riktigt God Jul! Kram Jennifer