onsdag 29 september 2010

Karin-Karins kycklingpaj

Igår blev det Karin-Karins goda kycklingpaj till lunch. Längesen sist, men den var lika god som jag mindes.


Kycklingpaj

Pajdeg:
3½ dl vetemjöl
100g smör
1 dl filmjölk eller mild yoghurt

Blanda ihop ingredienserna och kavla ut degen.
Förgrädda 20 minuter, 200 grader.

Fyllning:
1 grillad kyckling
1 purjolök
1 röd paprika
1 hg färska champinjoner
1 burk creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
Riven ost

Rensa kycklingen och dela den i små bitar. Skär purjolöken, paprikan och champinjonerna i bitar. Stek dom mjuka. Blanda sedan ner dom med kycklingen, creme fraichen och vitlöken. Smaka av med salt och peppar.

Fyll pajskalet och strö över osten.

Gräddas i 225 grader i 10-15 minuter.

Bilderna får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse

Inga kommentarer: