söndag 18 september 2011

Villa DeLuxe

Lördagskvällen tillbringades hos bekanta i Villa DeLuxe. Här är inget lämnat åt slumpen. Vattenkran med kokande vatten, elva tv-apparater, två walking-closet, låsanordning a´la Fort Knox, hitechkök, dubbla diskmaskiner (hälften så stora som vanliga, men perfekt för två personer som har stort socialt sällskap), inbyggd färskkaffemaskin i kylen med skummjölsvisp, bastu, uppvärmd pool (som våra barn badar i fast lufttempen visar tolv grader), bubbelpool och dusch utomhus, gym mm

Att ha sin äkta make i ett sådant här hus, är som att ha en femåring på Toys´R Us. Han står bara och pekar på det ena efter det andra. "En sån kunde vi ha. Och en sån. En sån här vill jag ha!" Men det passar inte vår plånbok alls. Efter tjugosexmånaders föräldraledighet finns det andra hål att fylla. Andra saker att köpa.

Och när E pekar på projektorskärmen, till pappas stora glädje, och säger "Ha sån hemma. Å en pool me", då känner jag att det är dags att bryta upp för kvällen. Det går inte att ha två materiella prylgalna familjemedlemmmar kvar i detta hus. Det kommer bli alldeles för dyrt.

När vi lämnar Villa DeLuxe och dess trevliga värdpar, sover barnen sedan gott i sin barnstolar. Kvällen har varit som en dag på ett äventyrsland. Vi har ätit gott, blivit uppassade och fått en massa nya idéer till vårt hem. Idéer som kommer försätta att bara vara idéer, men som ändå varit kul att få ha tagit del av. Behöver jag säga att mina materalistiska barn vill komma dit fler gånger?

Inga kommentarer: