tisdag 29 maj 2012

Nytt ord


Det är inte bara mina barn som lära sig nya ord dessa dagar. Tack vare Sean Banan lyckas storebror fyra av diverse svordomar. Medans lil´sis nöjer sig med shit! Är det inte lite tidigt för det ordet eller?
Kalla mig gammalmodig. Gör gärna det.

Fortbildning beträffande småbarn i förskolan bockas av. (Inklusive fickparkering. En lätt sådan. Men ändå.) Mycket matnyttig under kvällen, bortsett från skral mat i fikapausen - frukt och juice. Men utöver många kloka tankar fick jag lära mig ett nytt ord. Självständighetsåldern. Det heter självständighetsåldern och inte trotsåldern. Det ordet verkar numera vara bannlyst. Jo, faktiskt. Och självständighetsåldern känns bekant i det här hushållet.

Igår drog jag och E iväg på cykelen (jo det heter cykelen i dessa trakter visst) för att dela ut inbjudningar. 24 grader varmt och självständighetsdamen envisades med jacka! 24 grader! Jo solhatt, hjälm, klänning, solglassögon och jacka! Sug på den självständigheten tack. En konflikt jag valde bort. 1-0 till treåringen.

Ville bara dela med mig av mitt nya ord - självständighetsåldern. Kan komma att användas igen.

2 kommentarer:

mitt liv som jag sa...

Haha, ja nu fick jag lära mig ett nytt ord också :). Men vad härligt att ni har så varmt. Sedan i måndags blir det bara kallare och kallare här :(, men det är i alla fall soligt :). Ha en bra dag! Kram Jennifer

Anonym sa...

Det är ju en så fin jacka så jag förstår henne ;) (min lilla har likadan :-D) Tycker nog att självständighetsåldern var ett ganska bra ord! Kram Kristina (Lottas kompis)