torsdag 8 april 2010

En hel natts sömn...

fick jag i natt - nästan iallafall. Men det kan ju jag inte skylla på någon annan. Vaknade vid ett tillfälle av mig själv, men slumrade snabbt om igen.

Efter några oroliga och stökiga nätter från barnens sida tog J hand om dom inatt , så att jag kunde få sova ut på nedanvåningen. Eftersom han tidigare hostat och varit sjuk, så har han camperat fyra nätter på nedanvåningen och jag har själv sprungit som en skottspole och stoppat in nappar, sovit lite i vår och I´s säng om vartannat och lite därtill. Så en natt i gästsängen var sååååå välbehövlig och godkänd.
Blev jag piggare av det? Nja kanske inte imorse, för ögonen kunde nog tänka sig sova några timmar till. Men under dagen har jag känt mig mer energisk igen och "dimman" känts mer avlägsen.

Så jag har varit duktig och tagit tag i div. "ligga-på-hög-saker" som tex ringa en massa samtal, besvarat mina mail, handlat och planterat OCH dammsugit. Dammsuga i sig är ju inget unikt sig kanske, men att dammsuga med en bebis som är rädd för dammsugaren är desto meckigare.
Det var först idag som poletten verkligen trillade ner hos mig.

För några veckor sen tyckte E att det var jättekul att jaga en högljudd dammsugare, den kunde jag t o m ta fram när hon var lite ledsen för att göra henne glad. Men nu, gallskriker hon så fort jag sätter igång den. Trodde innan att hon kanske bara var mammig eftersom hon är inne i en sån period nu, men icke! Hon har fått dammsugarskräck! Hur? Ja säg det.
Så hon fick sitta i selen hängandes på min mage och då gick det hur bra som helst - för hennes del. För min del, var jag helt slut i axlar och rygg efter tvättstugan och hallen. Tog ur henne ur selen och satte henne på golvet eftersom hon verkade gladare och tryggare. Satte på dammsugaren och hon började gråta igen, stackaren.
Så det var bara lägga undan maskinen i väntan på att hon skulle sova (sin lilla halvtimme)... och det gjorde hon ju när I skulle äta mellis. Till saken hör att jag lovat honom dyrt och heligt att han skulle få våfflor. Så det var bara passa på att dammsuga under tiden som våfflor gräddades i järnet, en efter en. Snacka om effektiv mamma!

1 kommentar:

Johanna sa...

Härligt! Skönt med en natts sömn!