lördag 10 april 2010

Några timmar hos polisen

Hela familjen fick idag spendera ca två timmar på polisens passexpedition inne i stan. Så länge hade vi inte riktigt väntat oss att det skulle ta och då kom vi ändå före i kön... Strax utanför dörrarna fick vi nummerlapp 132 av en uppgiven familj. När vi kom in expedierades nummer 86.... Hittade lyckligtvis en ny lapp med nummer 118, men bättre än så blev det inte. Att vända i dörren och ta tag i det en annan dag kändes inte så intressant, så det var bara att ge sig in i leken.

E har inget pass sen tidigare och I´s är tre år gammalt. Man ser inte längre att det är han, så för säkerhets skull ansökte vi om ett nytt för honom också. Lagligt sätt är det ju giltigt, men man vet ju inte om man får problem i utlandet.
Men trots den långa väntetiden gick det himla bra. Båda barnen var superduktiga!
Dessutom fick vi syn på en kändis därinne - den gamla avdankade fotbollsspelaren Jesper Jansson! Jo men. (fast det var inte så wow, för han har faktiskt praktiserat på mitt förr-förra jobb)

Som plåster på såren gick vi till MacDonalds och åt sen lunch. Första gemensamma "restaurangbesöket" sen vi blev fyra. Även detta gick kalasbra. MacDonalds är verkligen inte min grej, men I tyckte det var toppen! Jag säger bara Happy Meal - det är grejer det! Halleluja!

Sen bar det vidare ner till Centralen för att kolla in alla tåg och ytterliggare en kändis. Eller kändis och kändis, jag vet inte ens vad han heter. Men den där skåningen som var med i Mammas pojkar. Mamman hans såg jag förresten på Ica förra veckan - jisses man blir ju alldeles yr i mössan av alla c-kändisar i vimlet :-)
Nåväl, I är ju helt tokig i alla olika slags transportmedel och för tillfället står tåg och järnvägar högt upp på listan. Vi såg när det ena tåget efter det andra åkte iväg och I hade inte alls nån lust att åka hem. Men allt roligt har ju också ett slut.

Det blev iallafall en spontan och mysig familjedag. Vi är alla överens om att göra det igen, men kanske då hoppa över Polisens passexpedition....

2 kommentarer:

Johanna sa...

Ska ni ut o resa?

TITTILINA sa...

Japp till Mallis - fast det är några månader tills det är dags för avresa.