För två veckor sen blev vi bjudna på scones hos våra dagiskompisar. Detta bortglömda mellanmål. På den tiden då vi bodde i stan, så åts det scones på både längden och tvären. I tid och otid. Hembakta men helst hallonscones på Espresso House. (Undrar om de finns kvar?)
I eftermiddags blev afternoon tea med nygjorda scones. Uppskattat (och uppätna) av oss vuxna. Sådär uppskattat av Prick och Fläck.
Scones
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g margarin
2 dl mjöl
Den kladdiga degen delas i två bitar och formas till två platta bullar som läggs på en plåt. 225 grader, 10 minuter.
Bilderna får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse
2 kommentarer:
Åhhh, vad mumsigt! När F skulle göra scones, drog han fram tumstocken, det stod ju i receptet att de skulle vara ca 20 cm i diameter ;)
Fint upplagda på Stenhamra-debatterna ser jag.
Haha, ja en tumstock kan man mäta mycket med.
Skicka en kommentar