torsdag 27 oktober 2011

Äppelkräm

Under vabdagarna har den husmoderliga sidan hos mig vaknat till liv. Jag vill sylta och safta, feja och greja. Göra eget fabrikat a´la hemmagjort.

Äppelkräm har inte kokats av denna kvinna på decennier, men längtan har funnits länge. Dessutom finns det prickiga barn i det här hushållet som gillar fruktkräm med kall grädde eller mjölk. Och affärerna är fulla med svenska äpplen.

Det blir absolut en favorit i repris framöver.


Äppelkräm 2pers

3 medelstora äpplen
2 dl vatten
1 msk potatismjöl
1 hel kanelstång (alt. malen kanel efter smak)
2 msk socker

Gör så här:
Skala och skär äpplena i småbitar.
Koka dem tillsammans med vatten, socker och kanelstång i ca 5 minuter tills de mjuknat.
Ta av kastrullen från värmen.
Rör ut potatismjöl i en matsked vatten och rör sedan i blandningen i kastrullen.
Koka upp igen under omrörning och servera med kall mjölk.

Bilderna får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse

Inga kommentarer: