söndag 14 november 2010

Alla pappors dag

Fars Dag känns lite konstigt i år, när man inte längre har någon pappa. Åtminstone inte kvar i livet. Inte för att vi brukade fira det nämnvärt, men hans bortgång gör sig lite extra påmind idag.

På hemmaplan har vi firat J lite. Barnen vaknade, dagen till ära, tidigt. Det fanns inte alls med i mina beräkningar, eftersom vi var borta hos några vänner igår och samtliga familjemedlemmar kom i säng sent (även om det var vid olika tillfällen). Jag hade hoppats på att de skulle sova till åtta imorse kanske, men mina beräkningar slog fel - på två timmar.

Det blev iallafall lätt frukost på sängen för mannen (några timmar senare), teckningar och present. Dajmtårta till eftermiddagsfikat och lagom till det kom mamma och hennes väninna på besök. Som "värdinna" blev jag minst lika uppvaktad - med gamla skavllertidningar, värmeljus och en underbar liten ängel att hänga i fönstret i kommande juletider. Faktiskt, precis en sån som jag stått och kikat på häromdagen i Tomtebyn. Jag blir så glad när någon lyckas träffa så mitt på.

Nu nalkas kvällen. E försöker komma till ro i sin säng. I sover över hos farmor och farfar. Själv ska jag försöka röja lite innan det är dags för "Starke man" och lite pluggande på det.

Imorgon är det en ny dag och en ny vecka. Nya möjligheter och nya äventyr.

Inga kommentarer: