fredag 26 augusti 2011

Beundran

Jag har inga idoler. Men det finns några som jag verkligen beundrar. Och inspireras av. Alla tre är kvinnor. Starka sådana.

Anne - Min coach som jag mötte för sju och ett halvt år sen. Denna kloka kvinna som fick mig att se saker på att annat sätt, efter att ha sprungit rakt in i väggen ett halvt år tidigare. Det finns inga enbart negativa eller positiva egenskaper hos en människa. Det handlar om balans och medvetenheten om dom. Mitt sista möte med henne var en sorg. Jag önskade att jag fick ha henne i en liten tändsticksask. För att plocka fram henne vid behov.

Jona - Eldsjälen tillika yogalärare som föder mig med energi. Denna mumindalmålsbrytande energiska kvinna, som alltid strålar som solen. Man kan nästan se hennes gloria som hon bär med sig, fylld av värme och energi. Som smittar av sig på sin omgivning genom sitt väna leende. En kvinna jag hyser oerhörd respekt för.

Sophie - I´s fd förskollärare som jag träffade på igår. Hon har ett sådant behagligt sätt mot såväl vuxna som barn. Man känner sig sedd och jag vet att hon såg mitt barn. Hon är min förebild. Hon får mig att vilja bli en ännu bättre förskollärare. Hon har DET.

För några veckor sen lyssnade jag till en klok kvinna på P1. En sommarpratare. Har inte tänkt och reflekterat över henne så mycket tidgare. Men hon hade mycket tänkvärt med sig i bagaget och i sitt program. Ta tillfället i akt (snart är det försent) och lyssna gärna på Alice Bah Kuhnke om du inte gjort det tidigare.

Kvinnor kan. Förbaskat mycket dessutom.

Inga kommentarer: