tisdag 16 augusti 2011

Det börjar på lort,

och slutar på gris.

Kidsen är härligt bruna eller svarta av lort efter en dag utomhus på förskolan. Av damm, grus och intorkad lera. Men smutsiga barn, är lyckliga barn. Det finns ju vatten i kranen och en fungerande tvättmaskin. Och tvätta är mammor världsbäst på och det vi gör så gärna.

Inskolningens andra dag är förbi. Jag vet inte vem inskolningen gör mest nytta för. Men det känns som en liten mjukstart för mig att komma tillbaka till arbetslivet. Lillan är nyfiken, men fortfarande tryggast hos mamma. Fröknarna (jag vet att det heter förskollärare och inget annat) bör helst hålla sig på avstånd enligt henne. För vad ska man ha dom till när mamma är med?

Mammahjärtat mitt är fortfarande helt. Men det krackelerar nog i smyg, när nederbörden i form av tårar kommer att rulla nerför hennes kinder. Frågan är hur stor nederbörden blir? Duggregn eller ösregn?

"Det går snart över". Vanligaste repliken en förälder får av pedagogen vid lämning av ledsna barn. Det är sant. Jag har ju sagt det miljontals gånger själv till andra föräldrar. Men det är en hejdundrande skillnad när det gäller ens eget barn.

Men oavsett om det blir duggregn eller ösregn så kommer det gå bra. Så småningom. Det vet jag.


Bilderna får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse

Inga kommentarer: