onsdag 5 januari 2011

Svajiga hormoner

När man drabbas av kvinnliga svajiga hormoner som spritter runt okontrollerat i kroppen, då borde man bara ligga på soffan och äta praliner och läsa en bra bok. Ostört. Helt ostört..

Vad man absolut inte borde göra, är att försöka skynda på sitt barn för att hinna med bussen. Och absolut inte hamna i konflikt med en fyraåringen som drabbats av Alfonssjukan... För fyraårstrots (det-är-jag-som-bestämmer-i-det-här-huset) och spattiga kvinnohormoner är en dålig kombination. Bad, bad combination.

Vad man borde göra, är att låta mannen ta semester dessa dagar och själv åka iväg till spa. Alternativt förlägga dessa dagar till helgerna, för att underlätta för mannens arbetsgivare. Dessutom är det ju trist om det inte finns några dagar kvar för gemensam familjesemester.
Om det abslout inte går, så bör man stanna hemma och ta det lugnt. Inte ge sig ut på några "onödiga" aktiviteter, även om man tänkt sig att de skulle vara roliga för barnen. Se det snarare som en klass 1 varning. Stanna hemma och ta det lugnt. Strutta runt i myskläder, spela spel och ät nåt extra gott. Min strategi för nästa hormonanfall....

Inga kommentarer: