söndag 13 juni 2010

Alcudia Garden

Några har varit lite extra nyfikna på vår resa och därför tänkte jag slå två flugor i en smäll - både blogga och vara lite mer utförlig om resan.

I det stora hela är vi nöjda med resa, flyg och hotell.
Vi åkte inte med någon researrangör utan fick hjälp av AobTravel att boka resan. http://aobtravel.se/ Mycket trevliga!
Dock kan man åka hit med såväl Ving eller Fritidsresor om man vill betala lite mer.

Alcudia Garden som vi bodde på, var verkligen barnanpassat. Det fanns två barnpooler och en större pool. En hel del palmer runtom som kan vara bra om man vill ha lite skugga till de små barnen.
Varje dag hade de olika sorters aktiviteter/tävlingar för barnen (och även för vuxna) som tex ansiktsmålning, ponnyridning, springa-på-madrass-i-poolen, tärningsspel mm. På kvällarna var det minidisco för kidsen under ledning av aktivitetsledare.

Det var inget lyxhotell utan snarare mellanklass. Rummen var helt okej, men det spelar ju mindre roll för man vill ju mest bara vara ute i solen.
Vi hade rum ut mot gatan och visste att trafiken och utelivet kunde upplevas störande. Jag vet inte om vi var väldigt trötta eller vad det var, men vi tyckte inte att det var nåt problem - iallafall inte under den här tiden på säsongen.

Maten och drickan som ingick i All Inclusive var bra. Det var frukostbuffé på morgonen och sen lunch- och middagsbuffé. Kanske något enformigt att äta liknande under en hel vecka, men det fanns alltid fisk, kött, pasta, pizza och sallader att välja mellan. Och dessertbord - inte att förglömma. Smidigt att gå till serverat bord och slippa jaga restauranger hela tiden, så jag ger tummen upp! Trevlig personal som spexade med kidsen. Det enda vi saknade var bra barnstolar till E. Dom som fanns, gick inte att spänna fast barnen med och det kändes lite osäkert.
"Gratis" glass, dricka och alkohol fanns till förfogande hela dagarna/kvällarna.

Se bilder från hotellet på:
http://www.fritidsresor.se/resa/spanien/mallorca/alcudia/lagenheter-alcudia-garden/?season=sommar-2010?
Dessutom var det nära till stranden, ca 100m.

Vi flög med AirBerlin och jag hade kanske inte så höga förväntningar på detta bolag eftersom dom kör lågprisflyg. Jag blev dock glatt överraskad när det bjöds på både baguette och dricka. Dessutom delade de ut ett pysselset med memory, keps, badboll, pennor och block till I och till E fick vi blöja, våtservetter och en liten nappflaska. Allt som tänkas kan för en flygresa.
Vi hade även bokat shuttlebus från flygplatsen till hotellet och det var superskönt att slippa jaga taxi när man kom ner på marken. Och av någon anledning tycker jag att det känns säkrare att åka buss med småbarn än taxi utan bilbarnstolar.

Vi kan abslout tänka oss att åka tillbaka igen!

1 kommentar:

Johanna sa...

Det låter som ni har haft det helt underbart!
Blir verkligen sugen på en resa med familjen!