onsdag 23 juni 2010
Sommarens smarrigaste jordgubbstårta
Swissglasstårta 8pers
4dl vispgrädde
2dl creme fraiche
1 äggula
½dl florsocker
2 marängbottnar
½dl chokladsås
1-2l jordgubbar
Vispa grädde och creme fraiche för sig själv.
Häll i äggula och florsocker i creme fraichen, rör därefter ner blandningen i grädden.
Bred ut en tredjedel av blandningen i botten på en form.
Lägg på en marängbotten.
Ringla chokladsås över och lägg sen på en tredjedel av gräddblandningen.
Därefter marängbotten, chokladsås och avsluta med blandningen.
Lägg plastfolie över och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Tag loss ur formen och låta tina 15 minuter före servering.
Häll på ytterliggare chokladsås och garnera med jordgubbar.
Bilderna får inte kopieras eller användas utan min tillåtelse
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Tack Jenny!
Din kommentar försvann på nåt underligt vis, men jag hann läsa den ändå.
Grattis till lilltjejen!
Tårtan ser verkligen smarrig ut!!!
Upplagd av JennyB för Tittilina den 24 juni 2010 14.39
Skicka en kommentar