fredag 11 juni 2010

I denna ljuva sommartid...

Skolavslutning och studenten, stora högtider då man gärna vill att vädret visar sig från sin bästa sida. Tyvärr är det inte så på vår ort idag och jag önskar att de små barnen iallfall fått uppehåll.
Än är det inte dags för skolavslutning för vår del, det dröjer tre år till. Men det ligger liksom i luften och trots regnet känner man glädje och värme. På vår förmiddagspromenad mötte vi uppklädda och förväntansfulla skolbarn komma gåendes med stolta föräldrar dagen till ära. Grönskan är här och hägg och syrén - det luktar sommar trots allt.

När jag var liten hade vi som tradition att stanna till på kondiset i byn och äta kulglass efter avslutningen i kyrkan. En mysig tradition jag gärna vill föra vidare. Att få vara ledig en extra dag med sina barn och äta glass - kan det bli bättre? Det ser jag iallafall framemot, det å få höra "Den blomstertid nu kommer...."

Funderar på en liten tjuvstart. Vaniljglass med chokladsås i uterummet, det låter inte heller så dumt. Vi kan fira att E´s öron var falskt alarm. Var hos doktorn tidigare idag och det var ingen akut öroninflammation iallafall. Så bye, bye penicillin - hoppas att det dröjer länge tills vi ses igen.

Inga kommentarer: