lördag 21 augusti 2010

Oväntat besök

Det är inte varje dag som man får oväntat besök och ännu mindre av en ängel som står och trycker på dörrklockan klockan 9.15. Nä man är knappt klädd själv - dock hade jag fått mer på mig än ängeln utanför tröskeln. Eller ängel och ängel, det var I´s "gamla" dagiskompis pappa som råkat ut för svensexa. Iklädd i endast shorts, strumpor, skor och änglavingar.
Tanken slog mig att vi skulle ju förstås bjudit in honom på Gevalias (om det nu druckits sådant i det här hushållet), men "ängeln" hade bråttom och bad om att få ett par trosor!? Han hade fått stränga order om att inte ta dotterns eller blivande frugans och då tog han tydligen tillfället i akt att knacka på vår dörr i hopp om att jag hade några över. Och visst hade jag det, frågan är ju bara vilka man vill skänka bort? Dom gamla hederliga Bridgettrosorna, snyggtrosorna eller "reservtrosorna" som bara ligger där och skräpar då man upptäckt att de var allt annat än bekväma? Och allvarligt, hur kul är det att skänka bort sina använda men dock nytvättade underbyxor? Och vad skulle han ha dom till? Kanske skulle han själv behöva tvingas ha dom på sig senare under dagen?

Till min räddning hittade jag dom perfekta trosorna, oanvända dessutom - nättrosor! Ni vet sådana där som man får på BB efter förlossningen. Dom är allt annat än sexiga men förbaskat bekväma. Och det bästa av allt, one size fits all!

Jag tycker det var ett utmärkt val och ängeln verkade nöjd och sprang snabbt vidare till nästa uppdrag. Nu slipper jag kanske bli nästa veckas samtalsämne vid Icas charkdisk på fredag. Jo, det är där byns hetaste skvaller tydligen ska utbytas och nej jag handlar aldrig i charken.

Jag ångrar dock en sak. Jag skulle tvingat honom att ställa upp på bild i utbyte mot nätisarna. Men jag är ju själv en snäll liten ängel, så jag lät honom löpa vidare..

Inga kommentarer: