fredag 21 maj 2010

Huvud, hjärta, hand och hälsa

Egentligen har jag massor att ta tag i denna dag och skulle behöva vara hemma och fixa. Men för ovanlighetens skull, så har vi tillgång till två bilar nu under några dagar och då vill man ju gärna passa på att göra nåt skoj med barnen.

Har länge funderat på att besöka en 4H gård här i närheten för att titta på lite djur. E jublar ju varje gång hon får syn på en hund eller katt, så jag tänkte att det här skulle göra succé. I gillar ju djurparker och mina kollegor brukar åka hit med de minsta förskolebarnen, så why not?

Det blev kanske inte ritkigt som jag tänkt. Jag hade fantiserat om stora gröna ängar där djuren gick ute och betade i lummiga omgivningar. Vårt mål blev ett bondgård som låg granne med höghusen (för all del fantastiskt för alla stadsbarn att ha så nära).

Det låg en trött gris i hagen framför stallet och på andra sidan några getter. Inomhus träffade vi en söt kalv med mamma men även får, hästar och kaniner - två av varje. När E fick syn på baggen började hennes läpp darra som den gör innan hon blir ledsen. I fick syn på en tupp och blev som förstenad, han rörde sig icke ur fläcken :-) Dom båda tinade upp efter nån minut, men hela besöket var nog klart på tio. Jag tror att de hade lite roligt iallafall, men som plåster på såren åkte vi till I´s favvoställe och fikade. Där hittade jag dessutom två utekrukor till halva priset som jag gillade. Har ju pratat länge om att köpa nya och nu när jag sprang på dessa, var det bara att slå till.

Nu är det dags att ta tag i hemmet inför morgondagen.

Inga kommentarer: